Magyar nyelv English version Performan Group

Miben látják a kiutat a hazai vállalatok vezetői?

Elhúzódó recesszióra számítanak, de felkészültek a hazai cégvezetők - derült ki a vezérigazgatókat megcélzó felmérésből.

2012. július 02. · Általános hírek · PerforMAN
Miben látják a kiutat a hazai vállalatok vezetői?

A globális és ebből fakadóan a magyarországi gazdasági kilátásokat továbbra is a bizonytalanság jellemzi, hiszen a helyi vagy regionális válsághelyzetek, mint a görög államcsőd vagy az eurózóna válsága továbbra is bizonytalanságban tartják a piacokat és a befektetői döntéseket. Emiatt hazánkban a vezérigazgatók négyötöde szkeptikus a makrogazdaság élénkülését illetően az előttünk álló 12 hónapban. A cégvezetőknek csak 15 százaléka reménykedik a globális gazdaság élénkülésében a 2012-es év folyamán, míg ez az arány 50 százalék világszerte a vállalatvezetők körében.

A következő három évet tekintve a globális és hazai vezetők is kedvezőbbnek ítélik meg kilátásaikat: nemzetközi szinten közel 90 százalék a bizakodók aránya, mely itthon is majdnem eléri a 80 százalékot.

 

Mennyire bizakodó cége bevételeinek növekedési kilátásait tekintve az elkövetkező 12 hónapra, illetve 3 évre nézve?

 

Alapvető különbség látszik a hazai és a külföldi vezérigazgatók elképzelései között a növekedés esélyeit illetően. Míg a globális cégek a fejlődő országok felé fordulnak, hazánkban a tervek középpontjában a már meglévő, leginkább hazai piacokon megszerzett részesedés növelése áll.

A felmérésben résztvevők a növekedés lehetőségét a kutatás-fejlesztésben, a fúziókban és felvásárlásokban, az ügyfélkapcsolatok fejlesztésében és a szervezeti hatékonyság növelésében látják.

 

A félmérés részletei itt olvashatóak.

 

Kapcsolódó cikkek

 
LinkedIn Facebook