Magyar nyelv English version Performan Group

Álláskeresési stratégia

A globális világgazdasági válság kitörése óta megváltozott a vezetői álláskeresés stratégiája.

Álláskeresési stratégia

Míg régebben senki nem foglalkozott azzal kell-e és ha igen, mi az alkalmas stratégia a megfelelő vezetői állás megtalálásához, mára a  világ jelentősen megváltozott. Nem ritkán a heti rendszerességű állásajánlati telefonok elmaradnak és ha a szükség is úgy hozza, többnyire 18+ hónapig tart egy új felsővezetői pozíció megtalálása.

Ennek lerövidítése és a keresésre fordított idő hatékonyabbá tétele érdekében mindenképp érdemes jól átgondolt stratégiával és operatív tervvel rendelkezni az új vezetői állás megtalálásához.

A stratégia részeként fontos kialakítani - és magunkkal szemben is tudatosan elfogadtatni - a magunkról alkotott teljes képet; pontosan körülhatárolni azokat a területeket ahol versenyelőnyeink vannak és ezeket mint keresési "célokat" tudatosan keresni a munkaerő piacon; és megtalálni azokat az álláskeresési csatornákat, ahol saját súlycsoportunkkal versenyezve legelőbb sikerre számíthatunk.

Bár néha ránk mosolyoghat, mégsem bízhatunk csak a vak szerencsében. Azt tapasztaljuk, hogy jelenleg a párhuzamosan végzett, strukturált  több csatornás álláskeresés rejti a leghatékonyabban az "irányított szerencsét". A fejvadászok, interim cégek, üzleti lobby szervezetek vagy a közösségi média használata hatékonyan képes kiegészíteni a személyes kapcsolati hálón keresztül megtalálható lehetőségeket.

Informális kapcsolat kezdeményezésekor soha ne beszéljünk először állás lehetőségről! Egy egy ilyen csatornának is be kell melegednie, ki kell alakulnia a bizalmi kapcsolatnak ahhoz, hogy mi jussunk eszébe annak, akivel korábban hosszabban beszélgettünk. Jusson eszünkbe: a sikeres párkapcsolat kialakuláshoz is idő kell, ez jellemzi a munkerő-piacot is akkor, ha azt szeretnénk, több alkalmas pályázó közül minket válasszanak!

 
 
 
Kapcsolat

Kapcsolat

 
bővebben
 
Tegye elérhetővé magát!

Tegye elérhetővé magát!

Töltse ki adatlapunkat és vegye fel velünk a kapcsolatot.

 
bővebben
 
Operatív lépések

Operatív lépések

A jól megírt életrajztól az interjúkig.

 
bővebben
 
CXO Career Coaching

CXO Career Coaching

Több mint 15 éves vezetőkeresési gyakorlat, valamint 5 éves intenzív termékfejlesztés segíti azokat a felsővezetői pályázókat akik az aktív CXO Career Coaching szolgáltatásunkat veszik igénybe. Nem veszíthet semmit - garantált állásinterjú az elvállalt Coachee-k számára!

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook